Cattery Ladystrick
Etusivu
Kissamme
Terveydestä
Pentueet

Rotumääritelmä Don Sfinks
Rotumääritelmä & Historia Ukrainan Levkoy
Sphynks Legenda
Historia ja alkuperä
Don Sfinks pesuohjeet
Tabletin antaminen
Rokottaminen
Kuumen mittaaminen
Kastraatio ja sterilisaatio
FeLV/FIV
Serologinen veriryhmämääritys
Kissan madotus
Hampaiden hoito
Silmät
Korvat
Terveys
Erikoisuudet
Karvattomuuden asteet
Värit
Ukrainan Levkoy
Rotumääritelmä & Historia Ukrainan Levkoy

Ukrainalainen Levkoy on uudenlainen kissa; kehittäminen rotu alkoi vasta 2000-luvun alussa. Elena Vsevolodovna Birjukova, venäläinen kissa kasvattaja halusi luoda ainutlaatuinen karvattoman kissan, hän risteytti naaras sfinksin uroksena Scottish fold . 2000-luvun puolivälissä, Elena Vsevolodovna Birjukova kykeni tuottamaan pentuja, jotka olivat sellaisia jotka hän halusi.

Rotumääritelmän kirjoitettiin ja Ukrainan Levkoy saivat tunnustusta sekä Venäjän ja Ukrainan Cat Yhdistykset. Nykyisin rotu on melko harvinainen, mutta sen odotetaan kasvavan suosion, kun se saa tunnustusta kissa Harrastajia Association ja joitakin muiden suurempien kissa klubeja.


 Ladystrick King of hearts.  © Mia Majakero. Studio MuruTemperamentti:

Ukrainan Levkoy ovat älykkäitä kissoja, jotka ovat yleensä helppo kouluttaa; ne voidaan opettaa kävellä vierellä, noutaa, tulevat kutsuttaessa ja tehdä yksinkertaisia temppuja. Ne ovat kohtalaisen aktiivinen rotu, viettää muutaman tunnin päivässä juoksentelee leikkien. Ne soveltuvat parhaiten koteihin. missä niitä pidetään yksinomaan sisätiloissa, koska ne ovat liian herkkiä auringolle ja kylmälle, erityisesti ilman valvontaa. 

Ukrainalainen Levkoy on hyvin hellä rotu. Ne ovat hyvin uskollisia kissoja, joka seuraa niiden omistaja huoneesta toiseen, pitää tiiviissä yhteydessä heihin. Ne rakastavat hemmottelua ja hyväilyä, ja ovat varmasti aina sylissä. Ne mielellään käpertyä heidän omistajan syliin tuntikausiksi ja saada hellyyttä ja olla rakastettu. Ne voivat olla melko vaativia kissoja, mutta eivät yleensä eivät ole niin päällekäyvä kuin monet itämaisen rotuja. Useimmat ovat melko äänekkäitä, ja nauttia puhumisesta ja keskustelemisesta omistajilleen.. 

Ukrainan Levkoy ovat ystävällisiä hyväluonteinen kissa. Useimmat tulevat hyvin muiden kodin kissojen ja koirien kanssa, usein läheisyys niihin auttaa pitämään lämpimänä. Monet ovat kovakouraisia innokkaiden nuorten, heitä käsiteltäessä liikaa , joten soveltuvat parhaiten aikuisten koteihin tai koteihin jossa vanhempia lapsia.

Ulkonäkö ja trimmaus:
Ukrainalainen Levkoy on keskikokoinen kissa rotu, joka painaa noin 6-9 kiloa, täysikasvuisena. Ne ovat ainutlaatuisen näköisiä kissoja, koska ne ovat karvattomia tai karvallisia ja on kippura korvat samanlaiset korvat kuin Scottish fold kissa rodulla tai pystyt niinkuin Don Sfinksillä. Ukrainan Levkoy on nihkeä, joka vaatii pesua kerran viikossa. Niiden kynnet olisi leikattava muutaman viikon välein. 
 
Terveys:
Ukrainan Levkoy on altis kaikille yleisille kissojen sairauksille, jotka vaikuttavat kaikkiin kissoihin, mutta ei enenpää kuin normaalisti. Koska ne ovat uusi rotu .Ei perinnöllisiä sairauksia tai terveysongelmia ole nähty toistaiseksi, muuta kuin ne, jotka johtuu niiden karvattomuudesta kuten ihosyöpä, hypotermia ja vilunväristykset. Jos pitää ulkona kesällä, Ukrainan Levkoy pitäisi käyttää aurinkovoidetta estää palaminen, ja saattavat tarvita puseron tai takin talvella. Niiden keskimääräinen elinikä on noin 12 vuotta.                                                   
                                                                   WRINKLEFACE HEKATE " Elsa "
  

 
EtusivuKissammeTerveydestäPentueet