Cattery Ladystrick
Etusivu
Kissamme
Terveydestä
Pentueet

Rotumääritelmä Don Sfinks
Rotumääritelmä & Historia Ukrainan Levkoy
Sphynks Legenda
Historia ja alkuperä
Don Sfinks pesuohjeet
Tabletin antaminen
Rokottaminen
Kuumen mittaaminen
Kastraatio ja sterilisaatio
FeLV/FIV
Serologinen veriryhmämääritys
Kissan madotus
Hampaiden hoito
Silmät
Korvat
Terveys
Erikoisuudet
Karvattomuuden asteet
Värit
Ukrainan Levkoy
Ukrainan Levkoy
                                    

Hoito

Ukrainan Levkoy tuottaa enemmän rasvaa  kuin toiset, ja olisi hyvä kylvettää useammin. Liika kylvettäminen voi aiheuttaa ihon kuivumista. Pääsääntöisesti useimmat kasvattajat ehdottaa viikoittain kylpyä mutta voit muuttaa aikataulun sopivaksi kissan tarpeisiin . Lisäksi karvattomilla kissoilla on korkeampi aineenvaihdunta, joten tämä rotu saattaa vaatia enemmän ruokaa ja vettä kuin muut kissat. Ladystrick King of hearts.  © Mia Majakero. Studio Muru


Terveys

Ukrainan Levkoy on altis kaikille yleisille kissan vaivoille, jotka vaikuttavat kaikkiin kissoihin, mutta ei enemmän kuin normaalisti. Koska ne ovat uusi rotu, ei perinnöllisiä sairauksia tai terveysongelmia on nähty toistaiseksi, muut kuin ne, johtuu niiden puutteesta turkista, kuten  hypotermia ja vilunväristykset. Jos käyttää ulkona kesällä, Ukrainan Levkoy pitäisi käyttää aurinkovoidetta estää nahan palaminen ja saattavat tarvita paidan tai takin talvella. Ne voivat olla alttiita iensairauksien ja hampaiden reikiintymistä, joten säännöllinen hampaiden lääkärintarkastus suositeltavaa.


Temperamentti

Ukrainan Levkoy sanotaan olevan ystävällinen, aktiivinen, ihmisiin suuntautunut, lempeä, ja leikkisä kissa, ystävällinen, leikkisä ja älykäs kissa. Levkoy ovat hyvin seurallinen, nauttii ihmisen tai perheen läheisyydestä sekä  muista lemmikkieläimistä (esim, koirat, rotat, siat). Ukraina Levkoy ovat energisiä ja uteliaita. Leikkisiä ne , nauttivat erilaisista ​​leluista ja leikkii yksin tai toisen kissan kanssa. 
Kuvaus

Ukrainalainen Levkoy kissa rotu hyvin alkuperäisen ulkoasun, karvaton ja taitettu korva.Kissat ovat keskikokisia, keho on melko pitkä, lihaksikas ja hoikka suorakaiteen-muotoinen paljas iho. Levkoy on pehmeää ja kuuma, se on hyvin, elastinen.Levkoy kissan erikoiset ominaisuudet ovat: erityinen kulmikaat ääriviivat päässä ja "porrastettu" profiili (dogface ulkonäkö) taitettu korvat ja suuret, mantelinmuotoiset silmät. Häntä ja jalat ovat pitkät ja tassut ovat soikeat. Toinen silmiinpistävä piirre näissä tyylikkäissä kissoissa on niiden turkki. Niillä on paksu ja joustava iho ja on usein ryppyinen. 

                              
Historia


Ukrainalainen Levkoy on uudenlainen kissa; kehittäminen rotu alkoi vasta 2000-luvun alussa. Elena Vsevolodovna Birjukova, venäläinen kissa kasvattaja halusi luoda ainutlaatuinen karvattoman kissan. 2000-luvun puolivälissä, Elena Vsevolodovna Birjukova kykeni tuottamaan pentuja, jotka sopivat rotuun minkä hän halusi. Rotu oli tunnustettu vuonna 2005 Ukrainassa ICFA RUI (Rolandus Union International). Todettiin Venäjällä vuonna 2010 ICFA WCA. Ukrainassa, alkaa syyskuussa 2010 katsottiin, että Ukrainan Levkoys voidaan myöntää  "Champion", ja että ne voivat osallistua "The Best in Show" kilpailu. Nykyään on olemassa 10 Ukrainian Levkoys jotka saavat nämä nimikkeet.

Venäjän ensimmäinen  "Champion" ja "The Best in Show" annettiin vuonna 2011. Muiden järjestöje yhdistämisen  uusi rotu Ukrainan Levkoy kokeellisena rotu ilman "Champion" title  kissat näyttelyissä. Rotu on niin uusi, että se ei tunnisteta useammissa kissan Fanciers yhdistyksissä ympäri maailmaa. Se löytyy useimmiten Ukrainassa ja Venäjällä, vaikka viime vuosina muutamia Levkoys on viety muihin maihin. Nykyisin rotu on melko harvinainen, mutta sen odotetaan kasvavan suosiota, kun se saa tunnustusta kissa Harrastajilta ja joidenkin muiden suurempien kissa yhdistyksiltä.

                                                 EtusivuKissammeTerveydestäPentueet